CLOSE
FIND A HILLSONG CHURCH NEAR YOU
GO
It looks like location services are turned off. Enable location services in your settings to use your current location, or type your address in the search bar.
Back to search
List view
Map
NEW VENUE
Gathering Online
Service Times and Information
Free Parking
Close To Public Transport
Wheelchair Accessible
Parents Room
VISIT CAMPUS WEBSITE

Har vi för bråttom?

Oct 15 2018

Över 40 miljoner slavar. Det är de senaste siffrorna när det gäller antal slavar på jorden idag. Sveriges befolkning fyra gånger. Kvinnor, män och barn som tvingas arbeta mot sin vilja. En del tvingas sälja sina organ och många tvingas sälja sina kroppar igen och igen till olika män. Min egen dotter är snart tretton år. Bara tanken på att hon skulle behöva sälja sin kropp upp till 40 gånger på en dag är fasansfull. Det är otänkbart. Ändå händer samma sak med någon annans dotter. Och jag lever mitt liv som att inget har hänt.

Det bästa sättet för att mörkret ska vinna är att ljuset inte gör någonting. Om jag fortsätter att vara tyst, om jag blundar för verkligheten gör jag ett val till fördel för mörkret. Så varför gör vi inte mer? Har vi för bråttom? Är livspusslet så krävande att vi inte kan avvara två timmar om året till förmån för de som lever i slaveri? Kanske. Kanske förstår vi inte. Kanske ser vi bara våra egna problem. Kanske har vi tappat perspektivet. Kanske känns det övermäktigt. Jag känner mig ofta otillräcklig. 40 miljoner är ogreppbart… vad har de med mig att göra? Och vad kan jag göra för skillnad?

Mina små fötter kanske inte kan göra så mycket alldeles ensamma, men när jag förenar mig med hundratals andra människor i min stad, som blir till tusentals fötter i vårt land, och tiotusentals fötter runt om vår planet, då händer något. Vi bryter tystnaden. Vi lyser vårt ljus. Vi skapar medvetande. Vi berättar sanningen.

Den hemska sanningen är att det är efterfrågan som driver affärsverksamheten. Men sanningen är också att det finns hopp. Jag vill inte ge upp på mänskligheten. Jag tror att vi kan bättre. Jag tror att vi kan förstå. Inse. Göra annorlunda. Jag tror av hela mitt hjärta att om vi bara ser och förstår sanningen kan den göra oss och andra fria.

Jag är fri att göra vad jag vill. Frihet. Vilken gåva. Jag tar den alltför ofta för given. Livspusslet är ingen enkel nöt att knäcka. Men det här vill jag prioritera, i tacksamhet till att jag faktiskt har ett livspussel. Jag vill använda min frihet till dem som lever i fångenskap.

Vill du gå med mig? Vill du hjälpa mig att bryta tystnaden?

hillsong.se/walk