Glade jul

Lukten av kongerøkelse, svibler og klementiner har fylt huset i ukesvis. Sjokoladen i kalenderen er snart spist opp og endelig nærmer dagen seg. Juletreet står i stua i all sin prakt, og julegavene begynner å finne sin plass under treet. Jeg kjenner at jeg ser frem til julemiddagen, knitringen i peisen, julekakene og å ligge en smule stappet på sofaen, før vi gjør oss klar for gavedrysset. Jeg er spent på ansiktsuttrykket til ungene når de pakker opp gavene vi har sett frem til å gi dem.

Rommet er proppet med julestemning, men viktigst av alt er at rommet fylt med kjærlighet, det gode fellesskapet og nærværet av Han som julen handler om.

GLADE JUL – enig! Jeg GLEDER meg til jul.

Men for mange mennesker rimer ikke GLADE JUL med virkeligheten. Julen kan være mørk, vanskelig, vond og kanskje mest av alt ensom. Å glede seg til jul er så absolutt ingen selvfølge. I julen forsterkes ikke bare de gode tingene, men kanskje enda mer de vonde og vanskelige tingene; de vanskelige relasjonene, sorgen og savnet som forsterkes, de økonomiske utfordringene som blir enda mer synlige, den gnagende og smertefulle opplevelsen av ensomhet, og til og med opplevelsen av håpløshet.

En glede for hele folket
Da Jesus kom til jorden som et lite barn, den aller første julenatten, var det som om han flyttet inn i nabolaget. Han kom både til gjeterne på marken og til konger og vismenn. Han ble sendt til GLEDE for HELE folket, ikke bare til noen få, for en gitt periode, men til alle, til alle tider.

 

Det var noen gjetere der i nærheten som var ute på marken og holdt nattevakt over flokken sin. Med ett sto en Herrens engel foran dem, og Herrens herlighet lyste om dem. De ble overveldet av redsel. Men engelen sa til dem: «Frykt ikke! Se, jeg forkynner dere en stor glede, en glede for hele folket: I dag er det født dere en frelser i Davids by; han er Messias, Herren. Og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne et barn som er svøpt og ligger i en krybbe.» Med ett var engelen omgitt av en himmelsk hærskare, som lovpriste Gud og sang: «Ære være Gud i det høyeste, og fred på jorden blant mennesker Gud har glede i!»
– Lukas 2:8–14

 

Når Jesus flyttet inn i nabolaget flyttet også Lyset, Håpet, Nåden, Freden, Frelsen, Kjærligheten og Gleden inn i nabolaget. Det merkes altså når Jesus flytter inn i nabolaget.

Tenk om det kan merkes at vi som kirke finnes i nabolaget? Tenk om vi i vår hverdag kan være formidlere av Lyset, Håpet, Nåden, Freden, Frelsen, Kjærligheten og Gleden i en mørk, vondt og vanskelig tid? Ikke bare i julehøytiden og på festdager, men også i de helt vanlige dagene.

Tenk om naboene våre kan si; ”Der bor hun som hjalp meg gjennom tapet og sorgen”, ”der bor de som fylte kjøleskapet mitt forrige helg”, ”der bor han som inviterte meg inn i felleskapet og ut av ensomhet”, ”der bor hun som så på meg uten fordømmelse i blikket og lot meg tilhøre”, ”der bor han som ga meg tro på fremtiden”, ”der er kirken som ønsket meg VELKOMMEN HJEM”.

Tenk om vi kan ta det å være inkluderende, omfavnende og sjenerøse til et helt nytt nivå? Tenk om vi kan være av dem som tenker annerledes om tingene våre, tiden vår, livene våre og hjemmet vårt? Tenk om vi kan teppelegge nabolaget, byen og landet vårt med godhet?

Tenk om vi kan gjøre julen GLADERE og LYSERE for noen rundt oss?
Tenk om vi kan?

– VI KAN!

Drømmen om kirken er drømmen om at hvert eneste menneske skal oppleve, gjennom deg og meg, at Jesus har flyttet inn i nabolaget.

 

«The church is Christ’s body, in which he speaks and acts, by which he fills everything with his presence.»
– Efeserne 1:20 MSG

 

Denne julen kan vi bringe julens budskap inn i hvert eneste rom. Vi kan fylle rom av mørke med lys. Vi kan fylle rom av ensomhet med tilstedeværelse. Vi kan fylle rom av mangler med raushet og giverglede.

Hillsong CityCare Norway
I flere år har Hillsong CityCare Norway vært en viktig del i å se enda flere mennesker få kjenne på kroppen at kirken eksisterer. CityCare er vårt lokale sosiale engasjement i byene våre. Gjennom forskjellige prosjekter i løpet av året, får vi bety en forskjell for andre, ved å la kjærlighet få bein å gå på, ved å være tilstede, ved å møte menneskers behov.

Denne julen har vi igjen invitert hele kirken til å bidra til en bedre jul for mennesker som opplever julehøytiden som spesielt vanskelig. Gjennom årets juleprosjekt har vi blant annet fylt «Kilo of Kindness»-poser med mat, godsaker og gaver til de som trenger det aller mest. I år igjen ser vi at dette faktisk bidrar til en GLADERE jul.

Sammen
Vi er så takknemlige for det gode samarbeidet vi har med flere instanser i byene våre. Vi kan ikke gjøre alt, men vi kan gjøre noe, og vi kan gjøre det sammen.

Sammen kan GLEDEN bli en glede for HELE folket.

GLADE JUL – enig! La oss bidra til at enda flere kan GLEDE seg til jul.