CLOSE
FIND A HILLSONG CHURCH NEAR YOU
GO
It looks like location services are turned off. Enable location services in your settings to use your current location, or type your address in the search bar.
Back to search
List view
Map
NEW VENUE
Gathering Online
Service Times and Information
Free Parking
Close To Public Transport
Wheelchair Accessible
Parents Room
VISIT CAMPUS WEBSITE

Dag 3: I et nytt lys

Noe av det vakreste man kan oppleve er å sitte på en høyde og se hvordan lyset finner veien over landskapet, hvordan det treffer alt det skapte, i det solen stiger.

Ja, jeg vet, jeg er en romantiker. Allerede som ungdom lot jeg meg fascinere og inspirere av lyset. Jeg og en gjeng ungdommer tok flere turer opp til en fjellhøyde, midt på natten, kun for å oppleve soloppgangen og lysets farger om morgenen. Vi ble aldri skuffet. Lyset kom, hver eneste gang, og fylte både himmelrommet og fjellets landskap. Vi fikk se den vakre naturen i et nytt lys.

Hver eneste dag kommer lyset, og hver eneste morgen forsvinner mørket når lyset treffer det. Den grønne engen eller den kritthvite marken kommer til syne, fuglene kan sees og ikke bare høres. Ting får dybde og konturene og detaljene kommer til syne. Farger og mangfold hører ikke mørke til. Farger og nyanser kan kun oppleves og sees i lyset.

På samme måte som lyset kommer hver morgen, kommer Guds nåde igjen og igjen. Hans nåde er ny hver morgen (også 1. nyttårsdag!) og i lys av Guds nåde sees både du og jeg i et nytt lys. Hans nådes lys er et lys av nye begynnelser, av farger og mangfold som kan få frem det beste i deg. Guds lys setter farge på livet, midt i hverdagen. Guds lys viser vei, midt i hverdagen. Guds lys gjør at vi ser oss selv og menneskene rundt oss, i et nytt lys, i det sanne lys, Jesus Kristus.

Det sanne lys setter oss i et lys som vi ikke kan gjøre oss fortjent til, men som vi får leve i bare av nåde. Vi trenger ikke lure på om solen kommer til å stige og om lyset kommer til å treffe oss. Lyset kommer alltid! Nåden skuffer ikke!

I lyset av hva Jesus har gjort for oss er vi både hellige og rettferdige. Tenk om vi hver dag dette året kan se oss selv i et nytt lys? Tenk om vi også kunne se alle våre medmennesker i et nytt lys? Da sees fargene, skjønnheten, konturene og dybden. Mangfoldet frigjøres og vi kan bidra til å få det beste ut av hverandre.

På samme måte som Guds lys skinner på oss, at Han ser oss i et nytt lys, kan vi se oss selv og hverandre i et nytt lys.

Den som er i Kristus, er en ny skapning.
Det gamle er borte, se, det nye er blitt til!
– 2. Korinterbrev 5.17

Bønn
Kjære Jesus, takk for at du ser meg i et nytt lys.
Takk for at ditt lys skinner på meg.
Hjelp meg til å se meg selv mer og mer i ditt nådes lys,
og hjelp meg til å se andre i ditt lys.
I Jesu navn,
Amen