CLOSE
FIND A HILLSONG CHURCH NEAR YOU
GO
It looks like location services are turned off. Enable location services in your settings to use your current location, or type your address in the search bar.
Back to search
List view
Map
NEW VENUE
Gathering Online
Service Times and Information
Free Parking
Close To Public Transport
Wheelchair Accessible
Parents Room
VISIT CAMPUS WEBSITE

Dag 4: Lyset er vårt håp

Jan 2 2019

Herren er mitt lys og min frelse, hvem skulle jeg være redd for? Herren er mitt livs vern, hvem skulle jeg frykte?
– Salme 27:11

Når vi nå har startet på et nytt år, begynner jeg som de fleste andre å tenke på hva det nye året vil innebære. Jeg kjenner meg forventningsfull til alt det gode som jeg vet året vil inneholde. Men samtidig kan også tanken på det ukjente gjøre at man får tanker preget av uro.

I Salme 27 skriver salmisten at Herren er hans lys og stiller seg selv spørsmålet – hvem skulle jeg da være redd for? Mange ganger ser vi bekymringsfullt mot det som ligger foran. Fordi vi klarer ikke å se løsningen. Vi klarer ikke å se hvordan vi skal komme på andre siden av det fjellet, og vi stiller gjerne spørsmålet – har jeg styrke til å komme meg gjennom det? Men vi begynner i feil ende. Fordi det er ikke kraft av hvem jeg er at jeg kan ha håp for fremtiden. Det er i kraft av hvem Gud er.

På samme måte som salmisten konkluderer med at grunnen til at vi kan møte fremtiden uten frykt, kan vi også gjøre det. Fordi Herren er mitt lys, kan jeg finne håp for alt det som fremtiden bringer – både i det kjente og i det ukjente. Han kommer til å lyse veien foran oss. Steg for steg, dag for dag. Og fordi Han lyser veien kan vi ha håp for både dagen i dag og for alt som ligger foran. På samme måte som Han har vært lys for deg så langt på reisen, kan du være trygg i at Han vil lyse veien for deg videre også. Håpet vårt er at Han vil lede vei og være vårt lys, vår frelse og vårt livs vern i alt som ligger foran. Det er mitt håp. At Han allerede venter på meg der. Og leder meg gjennom alt som venter.

Bønn
Far, jeg takker deg for at du er mitt lys, og at på grunn av deg trenger jeg ikke å frykte noe. Selv om det kan føles som om mørket omslutter meg til tider og at fremtiden ser tåkete ut, takker jeg deg for at jeg kan vite at du kommer til å lyse veien for meg. Jeg vil gi deg min tillit og la deg lede meg dag for dag, steg for steg, inn i det nye og ukjente. Fordi du er mitt lys har jeg håp, og i det håpet kan jeg finne mot og styrke til alt det som ligger foran.