CLOSE
FIND A HILLSONG CHURCH NEAR YOU
GO
It looks like location services are turned off. Enable location services in your settings to use your current location, or type your address in the search bar.
Back to search
List view
Map
NEW VENUE
Gathering Online
Service Times and Information
Free Parking
Close To Public Transport
Wheelchair Accessible
Parents Room
VISIT CAMPUS WEBSITE

Dag 5: Lys i mørket

Jan 3 2019

Året er 1979, det er en sen mandagskveld i oktober. Jeg kan ikke lenger takle mørket jeg lever i. Jeg kjenner hvordan mørket har blitt stort på innsiden og på at jeg lengter så inderlig etter “noe mer”. Jeg bøyer mine knær hjemme hos min venn Ingvar og for første gang lar jeg Jesus få komme inn i livet mitt, som min redning. Jeg opplever faktisk noe nytt skje i hjerte mitt.

«Så du lyset?», spurte kameratene mine.

Jeg så ikke noe fysisk lys, men mine perspektiver på livet forandret seg totalt.

Igjen talte Jesus til folket og sa: «Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys.»
– Johannes 8:12

Jeg var en av dem som vandret i mørket. Det var slik det opplevdes. Helt til lyset gikk på. Det høres enkelt ut, men jeg fikk faktisk erfare Jesus Kristus som det lyset han sier at han er! Jeg fikk til og med kjenne hvordan dette lyset begynte å skinne inne i meg. Etter hvert begynte jeg å se på livet på en ny måte, og selv om jeg ikke hadde svar på alle spørsmål, kjentes det som vandringen i mørket var forbi.

Jeg vil oppfordre deg til noe på starten av dette nye året; la Jesus Kristus få skinne opp ditt mørke. Han vil la sitt lys skinne inn i livet ditt. Han vil at dine omgivelser skal være preget av lys – ikke mørke!

«Ditt ord er en lykt for min fot og et lys for min sti.»
– Salme 119:105

Vi mennesker trenger fellesskap. Vår vandring gjennom dette livet er ment å gjøres sammen med noen – sammen med Gud og mennesker. Kanskje starter du dette året på “minussiden”? Kanskje du til og med kjenner på skamfølelse over hvorfor nettopp din vandring er preget av mørke?

Jeg er så glad for at evangeliet, de gode nyhetene om Jesus Kristus, er en invitasjon til en relasjon. Ikke død religion, systemer eller medlemskap, men et hjertens “velkommen hjem”, der du inviteres til å gå din vandring sammen med Jesus. Som kirke ønsker vi å være ekte mennesker som kan gå reisen sammen med deg. Sammen kan vi ta alt vi opplever, bærer på, tenker på, kjenner på, framfor Jesus og vi kan la Hans ord få skinne sitt lys inn i vårt mørke. Jeg har selv fått erfare å gå fra mørke til lys i hjertet, og jeg trenger Hans lys hver eneste dag. I Ham kan frykt bli til fred, bitterhet til kjærlighet, håpløshet til framtidstro.

Bønn
Takk, himmelske Far, for din kraft til å føre oss ut av mørke og inn i ditt lys. La det bli lys i hjertet mitt, i tankene mine. Takk for at dine ord gir veiledning i alt jeg står i nå. Takk for at ditt lys er sterkere enn mørket! I Jesu navn, Amen.