CLOSE
FIND A HILLSONG CHURCH NEAR YOU
GO
It looks like location services are turned off. Enable location services in your settings to use your current location, or type your address in the search bar.
Back to search
List view
Map
NEW VENUE
Gathering Online
Service Times and Information
Free Parking
Close To Public Transport
Wheelchair Accessible
Parents Room
VISIT CAMPUS WEBSITE

Dag 6: Lys i hjertet

Jan 4 2019

For Gud, som sa: «Lys skal stråle fram fra mørket», han har også latt lyset skinne i våre hjerter, for at kunnskapen om Guds herlighet i Jesu Kristi ansikt skal lyse fram.
– 2. Korinterbrev 4:6 N11BM

“Do you remember the day the lights went on?” spør Bobbie Houston i Colour-promoen for 2019. Husker du den dagen du oppdaget Guds grenseløse nåde og kjærlighet? Den dagen mynten falt på plass og Guds kjærlighet ble ekte for deg? Det er dagen lyset ble skrudd på og fikk stråle frem fra mørket. Verset forklarer det slik; at vi fikk se Guds herlighet i Jesu Kristi ansikt.

I 2. Korinterbrev 4:5-7 i The Message-oversettelsen står det slik:
“Remember, our Message is not about ourselves; we’re proclaiming Jesus Christ, the Master. All we are is messengers, errand runners from Jesus for you. It started when God said, “Light up the darkness!” and our lives filled up with light as we saw and understood God in the face of Christ, all bright and beautiful. If you only look at us, you might as well miss the brightness. We carry this precious Message around in the unadorned clay pots of our ordinary life. That’s to prevent anyone from confusing God’s incomparable power with us.”

Jeg må ærlig innrømme at jeg har lettest for å føle at Jesu lys skinner gjennom meg de dagene jeg har et stort smil om munnen, er lett til sinns og gjør noe godt for noen. Men Guds lys i mitt hjerte handler ikke om hva jeg har gjort. Om jeg gjør handlinger som ligner på Guds verdier. Om jeg lever opp til det “kristne livet”, eller viser godhet. Husker du den dagen lyset ble skrudd på i ditt hjerte? Dagen du oppdaget Guds herlighet, nåde, frihet, kjærlighet, frelse i Jesu Kristi ansikt? Den dagen ble lyset tent i hjertet ditt og det har ikke slukket siden.

Lyset er Guds herlighet, ikke vår fortreffelighet.

Om du holder en lommelykt mot brystet ser man kun et lite skimmer av lys. Med en gang man lyser det ut fra seg selv, mot verden, lyser det opp mørket og mørket kan ikke hindre det (Johannes 1:5). Vårt lys, som skinner i våre hjerter fra Jesu Kristi ansikt er ikke ment bare for oss selv. Det skinner i oss så vi kan, som teksten sier “være budbærere for Kristus”. Vårt lys, når vi lar det skinne fra våre vanlige liv vil peke andre mot Jesus.

I det nye året vi trår inn i, la oss ikke streve etter å vise hvem Gud er i egen kraft, vi klarer aldri fullt ut vise hvem han er. La lyset fra Kristus skinne uhindret gjennom vår ufullkommenhet og sprekker. Slik at enda flere kan få oppleve hans grenseløse nåde og få lyset tent i sitt eget hjerte.

Here’s another way to put it: You’re here to be light, bringing out the God-colours in the world. God is not a secret to be kept. We’re going public with this, as public as a city on a hill. If I make you light-bearers, you don’t think I’m going to hide you under a bucket, do you? I’m putting you on a light stand. Now that I’ve put you there on a hilltop, on a light stand – shine! Keep open house; be generous with your lives. By opening up to others, you’ll prompt people to open up with God, this generous Father in heaven.
– Matteus 5:16 MSG

Bønn
Takk, himmelske Far, for din godhet og grenseløse nåde som du beviste da du sendte din eneste sønn til jorden. Takk for privilegiet det er å få se deg gjennom lyset i Jesu Kristi ansikt. Måtte ditt lys skinne gjennom meg så min verden kan få oppdage hvem du er.