CLOSE
FIND A HILLSONG CHURCH NEAR YOU
GO
It looks like location services are turned off. Enable location services in your settings to use your current location, or type your address in the search bar.
Back to search
List view
Map
NEW VENUE
Gathering Online
Service Times and Information
Free Parking
Close To Public Transport
Wheelchair Accessible
Parents Room
VISIT CAMPUS WEBSITE

Dag 7: Lys i vår verden

Jan 5 2019

Dere er verdens lys! En by som ligger på et fjell, kan ikke skjules. Heller ikke tenner man en oljelampe og setter den under et kar. Nei, man setter den på en holder, så den lyser for alle i huset. Slik skal deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør, og prise deres Far i himmelen!
– Matteus 5:14-16

Jesu ord har oppmuntret kirken til å spre lys gjennom alle tidsaldre. Jesus kom selv som lys på et mørkt tidspunkt i historien; landet var preget av krig og uro, undertrykkelse, fattigdom og nød. Disiplene og den første kirken tok Jesu ord til hjerte, og tok tak i behovene rundt seg. Jesu ord om å spre lys og kjærlighet er like aktuelle i dag.

Å vise godhet er et valg. Er det noen i vårt nærområde, eller vår by, som trenger godhet? Du og jeg har noe verdifullt som mennesker rundt oss trenger. Våger vi å si til naboen ”du kan spør om hjelp når som helst på døgnet!”. Våger vi å by på oss selv, invitere hjem, til kirken? Er vi tilgjengelige for å bli “forstyrret” i våre travle liv, for å hjelpe en nabo i byggefeltet, borettslaget eller andre i vårt nærmiljø

La oss være en kirke som ukentlig samles for å bli utrustet, for så å gå ut og formidle lys og godhet i vår verden, gjennom å være inkluderende og sjenerøse. La oss, ut fra hvilen i at det er Guds godhet som virker gjennom oss, leve liv som ærer Gud og er til nytte for våre medmennesker. Jesus oppmuntrer oss: «Dere er verdens lys. […] Slik skal deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør, og prise deres Far i himmelen!»

Bønn
Takk, Jesus for at du kom som det sanne lys til vår verden. Gi meg nåde til å reflektere din godhet, sjenerøsitet og ditt lys til mennesker i min verden. Hjelp meg til å leve et liv som ærer deg og er til nytte for mine medmennesker. I Jesu navn, Amen.