CLOSE
FIND A HILLSONG CHURCH NEAR YOU
GO
It looks like location services are turned off. Enable location services in your settings to use your current location, or type your address in the search bar.
Back to search
List view
Map
NEW VENUE
Gathering Online
Service Times and Information
Free Parking
Close To Public Transport
Wheelchair Accessible
Parents Room
VISIT CAMPUS WEBSITE

Et åpent brev til Hillsong Church

Jun 6 2020

Kjære deg

Jeg skriver dette til deg fordi vi er nødt til å snakke om det store samfunnsproblemet rasisme er i samfunnet vårt, noe de tragiske og meningsløse dødsfallene til blant andre Ahmaud Arbery, Breonna Taylor og George Floyd, har vist oss. Det er ikke lett å sette de rette ordene på et så omfattende problem, men stillhet er aldri løsningen. Vi vil ikke være en kirke som forsømmer ansvaret som kommer med evangeliets budskap.

Rasisme er en urettferdighet som preger alle land, og vi føler med de i vår kirkefamilie rundt om i verden, som kjenner den siste tidens hendelser på egen kropp. Selv om jeg aldri helt kan forstå den smerten og lidelsen som sorte, fargede eller urfolk kjenner på, så er vi som kirke forpliktet til å gjøre vår del for å se rasisme utslettet. Alle liv teller uten tvil, men til det blir en virkelighet så vil vi fortsette å understreke at «black lives matter» og jobbe for at det skal være en realitet. Derfor, før sorte liv teller like mye som andre liv, vil vi ikke snakke om at «all lives matter».

Jeg vil du skal vite at også jeg er på en reise når det gjelder dette. Jeg VIL lære, og jeg INNSER at jeg ikke har alle svarene. Jeg er klar over at noen er såret over at vi som kirke har vært for sene i vår respons, men jeg vil at du skal vite at det ikke er en indikasjon på hvor vi står. Jeg vil være overgitt til å lede dere bra og med visdom. Vi skal ta konkrete steg for å bli mer proaktive, men vil forsikre oss om at vi tar de rette stegene, og det tar litt tid for meg å se akkurat hva det er.

Våre pastorer og team er virkelig overgitt til å lære av den samtalen som pågår nå for å være en kirke som er utadrettet og aktiv i kampen mot rasisme, og vil iverksette endringer som er nødvendige. Vi BRYR oss og vi SER og hører dere.

Hillsong Church verdsetter og har alltid verdsatt mangfold, avskydd urettferdighet og ønsket alle velkommen. Vi fordømmer rasisme som synd. Enten den er indirekte eller direkte er den en krenkelse mot Guds evangelium, og vi skal ha nulltoleranse for dette i vår kirke og vår kultur.

Som hovedpastor i en global kirke ser jeg at våre retningslinjer, handlinger og overgivelse framover kan se forskjellig ut i de ulike, lokale kontekstene. Som en kirke som er grunnlagt i Australia, så er det førende for meg å også lytte til aboriginene og øybefolkningen, og søke videre forståelse og forsoning med dem.

I alt dette så vil jeg at du skal vite at Bobbie og jeg ber om at dette øyeblikket i vår historie virkelig skal gi varig forvandling og forandring. Det er på tide å ta grep, og positivt stå imot rasisme. Vi elsker kirken vår og ber for alle som er berørt.

Jeg oppmuntrer deg til å ta godt vare på sjelslivet ditt også denne uken– sett på lovsangsmusikk hjemme, løft blikket og hjertet til vår Gud som gir HÅP, FRED og TRØST. En Gud overgitt til å skape sann RETTFERDIGHET.

For over 2000 år siden betalte Jesus Kristus den største offeret noensinne, for at vi kunne bli satt fri fra synd og død. Dette gjorde han ikke for én spesiell gruppe mennesker, men for absolutt hele menneskeheten. I Guds øyne er hver enkelt av oss, uansett farge, skapt i hans bilde. For en vakker tanke, at vi alle er like verdsatt og elsket av Gud. Dette er grunnen til at jeg har så sterk tro på Guds menighet. Vil du være med og be for dine lokale pastorer? Bønn og tilbedelse er mektige våpen.

Kirkebyggene kan være stengt, men vi vil alltid være her for dere.

Beste hilsener,
Brian