CLOSE
FIND A HILLSONG CHURCH NEAR YOU
GO
It looks like location services are turned off. Enable location services in your settings to use your current location, or type your address in the search bar.
Back to search
List view
Map
NEW VENUE
Gathering Online
Service Times and Information
Free Parking
Close To Public Transport
Wheelchair Accessible
Parents Room
VISIT CAMPUS WEBSITE

Hvem er Jesus?

Det stilles utallige spørsmål om Gud: “Er Gud virkelig? Er det vi hører om han sant?” Og «hva har Gud med livet mitt å gjøre?» bare for å nevne noen.

Bibelen svarer kanskje ikke på alle spørsmålene vi har, og et spørsmål leder ofte til et annet, men ett område er Bibelen veldig tydelig på, nemlig i spørsmålet om hvem Jesus er.

C. S. Lewis, en kjent kristen forfatter skrev følgende om Jesus: «Enten var og er denne mannen Guds sønn, eller så var han gal eller noe enda verre. Du kan slå han i hodet med at han var en idiot, du kan spytte på han og drepe ham som en demon, eller du kan falle ned for føttene hans og kalle han Herre og Gud. Men la oss ikke komme med noe nedlatende tullprat om at han var en stor menneskelig morallærer. Han har ikke gitt oss det alternativet, det var aldri hans hensikt.

Jesus berømmer apostelen Peters bekjennelse av ham som «Messias, den levende Guds sønn», fordi Jesus visste at den han er – og kan være for oss – har kraft til å forandre livene våre. Jesus er helt unik fordi to verdener møtes i ham: himmelen og jorden, det guddommelige og det menneskelige.

Ja, hans navn er navnet over alle navn, og hans evne til å skape myriader av stjerner, stille stormer og gjøre mirakler, kan ikke sammenlignes med noen andre. Samtidig er han også mennesket Jesus, en personlig venn som vet hva vi går igjennom og som bryr seg om oss. Det er derfor Bibelen kaller han «Immanuel», Gud med oss.

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på han, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

John 3:16 BM11

Jesus bryr seg!

Bryr egentlig Jesus seg om deg? Ja, det gjør han! Hvordan vet vi det?

Ofte diskvalifiserer vi oss selv fra Guds kjærlighet på grunn av fortiden vår, våre feil eller svakheter. Synd* skiller oss fra Gud. Det vil si at vi klarer aldri å gjøre opp for vår synd ved å forbedre oss selv eller gjøre gode gjerninger.

Så hvordan kan vi ta imot noe vi ikke har fortjent? Bibelen sier at ingenting i hele verden kan skille oss fra Guds kjærlighet som han viser oss i Kristus Jesus, vår Herre. Det å ta imot Guds kjærlighet er å stole på hans tålmodige, tilgivende og nådefulle holdning til oss. Bare han har kraft til å fri oss fra skyld, skam og fordømmelse. Han vil gi oss et helt liv. Alt vi trenger å gjøre er å vende oss til ham.

En ny begynnelse

Å bli gjort hel, eller å bli frelst, er å overgi seg til Gud og hans plan og hensikt for livene våre. Det er å vende seg bort fra vår egen måte, til Jesus. Det er å be ham om tilgivelse for vår synd og ta imot hans nye liv.

Romerbrevet kapittel 10, ver 9 sier: “Hvis du bekjenner med din munn at Jesus er Herre, og tror i ditt hjerte at Gud har oppreist ham fra de døde, skal du bli frelst.» Frelse er Guds frie gave til oss. Det er en ufravikelig aksept fra Guds side. Vi får bli Guds barn, en del aav hans familie. Frelse er også en utrustning til å leve et rikt liv der vi reflekterer Gud til resten av skapelsen.

Hvis du ikke er sikker på om du er tilgitt og har en relasjon med Gud, eller om du vet at du trenger Jesus, kan du akkurat nå velge å følge han. Du kan overgi deg til Jesus i en bønn.

Kjære Jesus, jeg ber til deg fordi jeg trenger deg, jeg ser at det å leve livet uten deg er galt. Jeg ber om din tilgivelse og stoler på at du tilgir meg. Jeg tar imot din kjærlighet og nåde, bli min Herre. Hjelp meg å ta imot din kjærlighet hver dag, tro på deg og elske deg tilbake. Hjelp meg å også vise andre hvem du er og hvor stor din kjærlighet er.

Gratulerer! Å be disse ordene til Jesus fra et oppriktig og overgitt hjerte, er starten på den viktigste reisen du noen gang har lagt ut på. Vi vil veldig gjerne høre fra deg om du har bedt og tatt en beslutning for Jesus.

Ressurser som kan hjelpe deg

Startpakke

Vi har samlet en liten pakke med musikk, undervisning, andakter og andre ting, som kan være et godt sted å starte.

En av de beste måtene å erfare Guds fellesskap på, er å bli med i kirken.

Hillsong er en lokal kirke med et inderlig ønske om å elske Gud, mennesker og livet. Vi håper og tror at også du kan føle deg som hjemme og være deg selv i fellesskapet. Kirken består av mange ulike og unike mennesker og utgjør dermed et rikt fellesskap. Vi vil veldig gjerne bli mer kjent med deg. Uansett hvor du er i livet og hva livet har gjort med deg, ber vi om at du skal få erfare Guds nærvær, fred og uendelige godhet. Den er for deg.