Walk For Freedom

Walk For Freedom

Oct 14

EN VANLIG DAG

Det är en vanlig dag för Linnea. När väckarklockan ringer känns det som det fortfarande är natt. Hon har träningsvärk från basketträningen igår och tänker på hur skönt det vore att få ligga kvar i den varma sängen. Men så är det varje morgon, hon är ingen morgonmänniska. Hon masar sig ur sängen, klär på sig och gör iordning sig för skolan. En snabb frukost, packa väskan och iväg till bussen. Det är prov idag i historia. Hon har pluggat så gott hon kan och är lite nervös eftersom hennes betyg hänger på hur det går på provet. Åh… skolan är så otroligt oinspirerande just nu! Vad skönt det ska bli med lov nästa vecka! Då ska hon sova på mornarna, hänga med kompisar och göra precis vad hon vill.

En annan 17-åring, Liliana, har också en vanlig morgon. Åtminstone har det varit så här det senaste året. Hennes kropp värker också när hon vaknar, men av en helt annan anledning och på helt andra ställen än Linnea. Hon kvider tyst av den brännande smärtan mellan benen, tittar sig i spegeln och ser blåmärket på kinden. Hennes chef kommer in i rummet och ser på henne: ”Du måste sminka över det där, du måste se fräsch ut för kunderna. Den första kommer klockan 13.”

Lilianas kunder är män som köper sex av henne mot hennes vilja. Hon har lärt sig att sluta kämpa emot, eftersom det blev värre i början när hon gjorde det. Och hon vet att hennes chefer kommer döda hennes familj i hemlandet om hon inte gör som de säger. Så hon sminkar sig så gott hon kan, ber en tyst bön om hjälp till en Gud som hon hoppas hör och gör sig redo för dagen och kvällen.

Två sjuttonåringar i samma land. Båda med samma värde. Båda med en inneboende potential. Den ena i frihet. Den andra kan vi hjälpa till frihet.

Gå med mig i Walk For Freedom.

Lina Nielsen

________

Det är enkelt att vara med!

Upplägget är enkelt, alla går tysta på ett långt led genom Stockholm, Göteborg, Örebro och Jönköpings centrala delar samtidigt som en del delar ut information till människor om det moderna slaveriet.