CLOSE
FIND A HILLSONG CHURCH NEAR YOU
GO
It looks like location services are turned off. Enable location services in your settings to use your current location, or type your address in the search bar.
Back to search
List view
Map
NEW VENUE
Gathering Online
Service Times and Information
Free Parking
Close To Public Transport
Wheelchair Accessible
Parents Room
VISIT CAMPUS WEBSITE

Важлива інформація від Ради церкви Хіллсонг Глобал

Mar 22 2022

Рада церкви Хіллсонг хоче повідомити вам важливу інформацію стосовно нашого старшого пастора церкви Брайана Хьюстона.

Ці відомості широко висвітлюються у ЗМІ, тож ми вважаємо за важливе, щоб ви почули їх від нас, розуміли правду, та знали про дії, яких Рада вживає у зв’язку з цими подіями, а також про наше духовне ставлення до цього.

Як ви знаєте, пастор Брайан нещодавно облишив свої обов’язки у служінні. Коли він пішов у відставку в січні цього року, причини, які він назвав, були справжніми. Ситуація з його батьком протягом багатьох років наносила особисті травми, які виявилися серйознішими, ніж вважалося, і він мав зосередитися на прийдешній судовій справі.

На момент його звернення Рада церкви Хіллсонг не зробила публічної заяви через те, що ми все ще відпрацьовували деякі питання в приватному порядку з пастором Брайаном. Тепер ці питання стали загальнодоступними, тому ми хотіли б поділитися з вами подробицями.

Нажаль, протягом останніх десяти років ми зіткнулися с двома скаргами на пастора Брайана. Вони, так само як інші подібні питання, вирішувалися конфіденційно відповідно до нашого морального кодексу. В обох випадках ми зберігали конфіденційність стосовно як пастора Брайана, так і тих, хто був причетний, і ми також мали дотримуватися місцевого трудового законодавства. Ми є церквою, яка вірить у благодать, любов, відновлення та цілісність; це є наші ключові цінності.

Запевняємо, що ми поставилися дуже серйозно до розслідування цих скарг. Кожну з них було детально розглянуто або членами церковної Ради, або людьми на рівні рукоположених пасторів, яким церковна Рада доручила їх розглянути та вирішити ці ситуації. Також нам допомагали вшановані багатьма пастори та радники за межами церкви Хіллсонг.

Перша проблема виникла близько десяти років тому та стосувалася неприйнятних текстових повідомлень від пастора Брайана до однієї зі співробітниць церкви, які згодом призвели до її звільнення. У той час пастор Брайан знаходився під впливом снодійного, до якого в нього розвинулася залежність. Він одразу ж вибачився перед тією людиною. Ми тісно співпрацювали з пастором Брайаном, щоб переконатися, що він отримав професійну допомогу для звільнення від залежності від цих ліків, і було досягнуто успішного результату.

Ми ще раз щиро просимо пробачення в нашої колишньої співробітниці, та будемо раді надати їй додаткову допомогу в разі потреби.

Друге питання стосувалося скарги, що ми отримали у 2019 році. Після ретельного розслідування було з’ясовано, що після однієї сесії на конференції Хіллсонг пастор Брайан був дезорієнтований через одночасний прийом заспокійливих препаратів у кількості, надмірній за прописану дозу, та алкоголю. Це призвело до того, що він постукав у двері чужого номеру готелю, увійшов у той номер та провів час з жінкою, що проживала у тому номері.

Розслідування, яке провела комісія з етики, довело, що, хоча неможливо підтвердити усі деталі отриманої скарги, все ж, важливі факти цієї скарги було підтверджено, а поведінка пастора Брайана викликала серйозну занепокоєність. Врешті решт Рада церкви встановила, що Брайан порушив норми поведінки пасторів церкви Хіллсонг.

Ми також визнаємо, що хоч би які були обставини, ця жінка не заслуговувала на те, щоб пастор Брайан поставив її у таку ситуацію.

Ми усвідомлювали, що зробили все можливе, щоб допомогти жінці, яка подала скаргу, да поставились до неї зі співчуттям та повагою, а також дотримувалися її вимоги щодо конфіденційності.

Рада також задовольнила її прохання про повернення грошей, які вона пожертвувала церкві, і погодилися на це, щоб виявити любов та піклування. Пастор Брайан глибоко розкаявся та наполіг на тому, щоб самостійно відшкодувати ці кошти церкві.

Ми безумовно просимо вибачення в тих, хто постраждав від цих дій пастора Брайана, та зобов’язуємося пропонувати будь-яку подальшу допомогу, яку ми можемо надати.

Після цього розслідування пастор Брайан погодився вдатися до конкретних дій, у тому числі облишити служіння на необхідний час. Однак, на жаль, він не вжив всіх узгоджених заходів, внаслідок чого Рада вдалася до подальших дій наприкінці 2021 року. Наразі пастор Брайан залишається поза служінням.

Рада церкви завжди прагнула діяти згідно Біблії та згідно принципів сумлінного управління. Однак, ми розуміємо, що відбулося значне зловживання довірою. Ми шукали мудрих порад ззовні та переглядаємо нашу структуру управління та заходи для забезпечення значнішого рівня підзвітності в церкві Хіллсонг в усьому світі. Як і в багатьох інших церквах такого масштабу, історично склалося так, що модель управління церкви Хіллсонг віддавала значний контроль до рук старшого пастора, але ми розуміємо, що наші способи роботи потребують перегляду. Ми знаємо, що є сфери, які ми можемо вдосконалити, і ми працюватимемо чесно і прозоро для досягнення цієї мети.

Ми тут для вас, і коли ми працюємо над цим разом, ми готові допомагати та підтримувати вас. З нашою командою пасторської турботи можна зв’язатися через офіс нашої церкви у вашому регіоні. Ми також віримо, що настав час зосередити всю нашу увагу на Богові, який відновлює та відбудовує, та закликаємо вас продовжувати регулярно збиратися разом не тільки по неділях, але й у конект-групах.

Виконувачі обов’язків старших пасторів Філ та Люсинда Дулі роблять все можливе в цих складних обставинах. Ми вдячні їм та просимо продовжувати молитися за всіх учасників цих подій та за нашу церкву.

Ми любимо вас та дякуємо за вашу постійну підтримку.

Рада церкви Хіллсонг Глобал