CLOSE
FIND A HILLSONG CHURCH NEAR YOU
GO
It looks like location services are turned off. Enable location services in your settings to use your current location, or type your address in the search bar.
Back to search
List view
Map
NEW VENUE
Gathering Online
Service Times and Information
Free Parking
Close To Public Transport
Wheelchair Accessible
Parents Room
VISIT CAMPUS WEBSITE

Rasism är ett problem som påverkar människor i alla länder i hela världen. Det är resultatet av en brusten värld som är helt upp och ner. Rasism är fullständigt emot Guds rikes principer och något som behöver upphöra. Vi ser alla människor som lika viktiga och värdefulla oavsett hudfärg. Ett av kyrkans uppdrag är att avskaffa orättvisor och där vill vi vara med och göra vad vi kan.

Vi är högst medvetna om att vi har långt ifrån alla svar på hur rasismen kan bekämpas, men det hindrar oss inte från att börja någonstans. Vi är fortfarande på en resa mot mer kunskap och vi vill fortsätta framåt. Vi vill förstå och förändra. En bra början till förändring är samtal och kunskap. Det är först när man vill se, lyssna, lära sig och förstå som det är möjligt att se vad som behöver bli annorlunda. I alla samtal finns det risk för missförstånd och frustration, men vi tror att samtal alltid är bättre än tystnad. Hur ska vi annars komma framåt?

Vi älskar att vår kyrka är full av mångfald. Olika åldrar, kulturer, färger och former, som tillsammans bildar en fantastisk, dynamisk och levande familj där alla bidrar. Mångfalden är en gåva. Vår bön är att du ska känna att vi ser och värdesätter dig, vem du än är. Att du ska känna att du är “Välkommen Hem” och hör hemma i kyrkan, oavsett bakgrund. Vår bön är också att vi som kyrka ska få vara en förebild för samhället i dessa frågor.

Till dig som läser detta och av världen har getts sämre förutsättningar på grund av din hudfärg. Som setts förbi på grund av din bakgrund. Som fått hemska ord kastade mot dig av främlingar. Vi är så ledsna för den smärta du fått bära och för det du behövt leva i.

Vår bön är att det här ska vara en tid som för oss alla närmare varandra. Att det ska bli en historisk tid, där orättvisor som pågått alldeles för länge ska upphöra och barriärer rasa. Vi ber att det ska vara en tid i vår kyrka då vi alla har ett öppet sinne. Det är en bra tid att passa på att fundera över vad vi lär och hur vi lever, vad vi står upp för och vilka fördomar vi kanske till och med omedvetet bär på och agerar utifrån.

Jesus dog och uppstod för upprättelse för alla människor. Han ser varje enskild människa som vacker och som sin egen avbild.

Be gärna för vår kyrka, för alla människor, för alla processer. Låt oss bjuda in den Helige Ande att med sin kraft hjälpa oss att bekämpa rasismen med målet att avskaffa den för gott, överallt. För människor är det kanske omöjligt, men för Gud är allting möjligt.

Hillsong Church Sweden, vi älskar er och är tacksamma för er var och en.

Andreas och Lina Nielsen
Lead Pastors


Jag åkte tunnelbana med min morbror och en man kom fram till honom sa: “Din neger, du passar inte in här.”

Yoas Berhane

Jag kom till skolan med mitt afro och då sa en lärare att jag såg ut som en mikrofon.

Linnea Ikpo

“Du har väl inga pengar, det där är bidragspengar.”

Joseph Omiti

Det var när jag och mamma skulle se min lillasysters luciatåg i en kyrka på Lidingö. Då en man kom fram och bad oss flytta och precis när vi höll på att göra det säger han: “Såna svartskallar ska inte sitta i en sådan kyrkbänk.”

Lydia Qaryaqos

FÖRSLAG PÅ VIDEO-RESURSER

(Översatt till svenska)

FÖRSLAG PÅ LÄSNING

Här kommer ett urval böcker och texter som bidrar med olika perspektiv i frågan om rasism. Ps Brian och Ps Bobbie Houstons texter sätter riktningen för oss som kyrka. Boken “The third option” beskriver väl hur vi som kyrka vill förhålla oss till frågan och arbeta framöver.

1. An OPEN Letter to Hillsong Church
Brian Houston

2. The World Needs A Saviour
Bobbie Houston

3. The Third Option
Miles McPherson

Övrig litteratur tror vi kan ge tänkvärda perspektiv och bra saker att reflektera över, såsom privilegier, språk, attityd och inställning. Vi ställer oss inte bakom alla politiska idéer eller åsikter som uttrycks och presenteras, men uppmanar dig till att ha ett öppet sinne och fråga dig själv om du har saker du kan lära dig i frågan.

4. Blindspot: Hidden Biases of Good People
Mahzarin R. Banaji

5. I’m Still Here: Black Dignity in a world made for whiteness
Austin Channing Brown

6. Why I’m No Longer Talking to White People About Race
Reni Eddo-Lodge

7. How To Be an Antiracist
Ibram X. Kendi

8. So You Want to Talk About Race
Ijeoma Oluo