Un nou început...

A fi întregit sau a fi mântuit înseamnă a ne supune lui Dumnezeu, planului și scopului Său pentru viața noastră. Este o întoarcere de la vechile noastre obiceiuri și o întoarcere directă către Isus, pentru a-I cere iertare de păcatele noastre și pentru a ne da o viață nouă în El.

“Dacă vei declara cu gura ta că Isus este Domnul și dacă vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit.” Romani 10:9

Mântuirea este darul gratuit al lui Dumnezeu pentru noi ca să devenim copiii Săi.

Este o acceptare irevocabilă în familia lui Dumnezeu și este o împuternicire de a trăi viața în întregime și pe deplin cu scopul de a-L reflecta pe Dumnezeu pentru cei din jurul nostru.

Dacă nu ești sigur că ești în regulă cu Dumnezeu sau știi că ai nevoie de Isus în viața ta, poți alege să Îl urmezi chiar acum prin rostirea unei rugăciuni de predare către Isus:

Dragă Isus, fac această rugăciune pentru că știu că am greșit trăind fără Tine. Îmi pare rău și am încredere că Tu mă vei ierta. Accept dragostea și harul Tău pentru mine și Îți cer să fii Domnul meu. Ajută-mă să cred în Tine și să Te iubesc în fiecare zi și ajută-mă să arăt lumii cum ești Tu și cât de mare este dragostea Ta.
În numele lui Isus m-am rugat. Amin!

Felicitări! Să rostești aceste cuvinte cu o inimă predată lui Isus este începutul celei mai importante călătorii în care te vei îmbarca vreodată: călătoria de a-L urma pe Isus.

 

Te rugăm să ne spui dacă tocmai ți-ai luat un angajament față de Isus și ai rostit această rugăciune, apăsând butonul de mai jos. Cineva din echipa Hillsong România v-a lua apoi legătura cu tine pentru a te ajuta cu mai multe detalii și Pașii Următori:

Cine este Isus?

Întrebările pe care le punem despre Dumnezeu sunt nesfârșite: “Este Dumnezeu real?“, “Este oare adevărat ceea ce știm despre El?” și “Ce legătură are El cu viața mea?” – enumerând doar câteva dintre aceste întrebări.

Este posibil ca Biblia să nu răspundă la toate întrebările despre Dumnezeu? Sau ar putea să ne ducă în direcția în care să ne punem mai multe întrebări? Unul dintre domeniile în care Biblia este destul de clară este răspunsul la întrebarea: CINE ESTE ISUS?

Isus se bucură de mărturisirea apostolului Petru despre El ca fiind “Mesia, Fiul Dumnezeului celui viu” (Matei 16:16), deoarece Isus știa că ceea ce este El – și ar putea fi pentru noi – are puterea de a ne schimba viața. Isus este atât de unic, pentru că în El se ciocnesc două lumi: cerul și pământul, divinul și umanul.

C.S. Lewis, un cunoscut autor creștin, a scris despre Isus: “Ori acest om a fost și este fiul lui Dumnezeu, ori un nebun, ori ceva mai rău. Poți să-L închizi ca pe un nebun, poți să-L scuipi și să-L omori ca pe un demon sau poți să cazi la picioarele Lui și să-L numești Domn și Dumnezeu, dar să nu venim cu vreo prostie condescendentă despre faptul că ar fi un mare învățător uman. El nu ne-a lăsat această posibilitate. Nici nu a intenționat să o facă”.

Da, Numele lui Isus este numele mai presus de orice nume, iar puterea Lui este infinită, a calmat furtuni și face în continuare minuni fără egal. Cu toate acestea, El este, de asemenea, Isus cel uman, prietenul personal care știe prin ce trecem și căruia Îi pasă de noi. De aceea, Biblia Îl mai numește și “Emanuel”, care înseamnă “Dumnezeu este cu noi“.

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât L-a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.

‭‭Ioan‬ ‭3‬:‭16‬ ‭NTR‬‬

Lui Isus Îi Pasă

Îi pasă oare lui Isus de tine? Da, Îi pasă! De unde știm acest lucru?

Adesea ne descalificăm pe noi înșine de la dragostea lui Dumnezeu din cauza trecutului nostru, a eșecurilor precedente și a neajunsurilor noastre. Păcatul ne-a despărțit de Dumnezeu și nu putem niciodată să ne compensăm păcatul prin auto-îmbunătățire sau prin faptele noastre bune.
Așadar, cum putem accepta ceea ce nu am câștigat? Biblia spune că nimic din toată creația nu ne poate despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:39) care este în Isus Cristos, Domnul nostru. Pentru a accepta dragostea lui Dumnezeu înseamnă să ne încredem în atitudinea Sa răbdătoare, iertătoare și plină de har față de noi. Doar El are puterea de a ne elibera de vinovăție, rușine și condamnare, de a ne oferi o viață de plenitudine. Tot ce trebuie să facem este să ne întoarcem la El.

Resurse

Câteva resurse de bază

Am creat special pentru tine o mică colecție de muzică, învățături, devoționale și altele, pentru a te ajuta la începutul călătoriei tale.

Vino să te întâlnești cu noi

Hillsong Hub Bucharest

Intrarea Patrulei, București, România

Una dintre cele mai bune modalități pentru a te conecta cu Isus este venirea la biserică!

Ca biserică locală, cu o pasiune pentru iubirea de Dumnezeu, oamenii și viața, avem încredere că te vei simți ca acasă. Biserica Hillsong București are o fundație solidă, cu oameni minunați și o comunitate fabuloasă. Abia așteptăm să te întâlnim!

Indiferent de anotimpul vieții în care te afli, ne rugăm sincer să simțiți prezența, pacea și bunătatea lui Dumnezeu.

Te așteptăm la biserică!

Grupuri Connect

Construiește relații de calitate și află mai multe despre Isus împrenă cu noi.

Slujire

Implică-te și tu alături de noi într-una dintre echipele Bisericii Hillsong București.

Botez

Dacă te-ai hotărât să-L urmezi pe Isus, botezul în apă este următorul pas.

Contactează-ne

Un membru al echipei noastre este gata să te întâlnească și să te ajute cu mai multe detalii.